Archives for juni 2011

Elbil økonomi: Kør 48 km pr. liter i en elbil

Som lovet er jeg begyndt, at lave nogle forskellige beregninger, der kan være med til at belyse, hvordan økonomien i en elbil fasktisk ser ud.

Den første beregning jeg vil præsentere i dag har fokus på, hvor “langt på literen” en elbil kan køre på  – det vil sige, hvis man omregner strømforbruget til det, som det ville svare til i liter pr. km i en elmindelig benzinbil.

Jeg blev selv lidt overraksket, da jeg tastede de faktiske data ind i mit regneark og så reseultatet: 48 km pr. liter ved almindelig blandet kørsel. Det er satme godt – ikke mindst set i lyset af, at det jo faktisk er en sportsvogn!

[Read more…]

Better Place’s udskiftning af batterier til elbiler er en dyr og dårlig løsning

Better Place logoI dag slog Better Place dørene op for den første robotstyrede station til udskiftning af batterier i elbiler. Miljøminister Lykke Friis var ude og klippe snoren over. Flot.

Foreløbigt er der bare ingen biler til salg på det danske marked, som understøtter den enlige batteri-skifte-station. Men det gør ikke så meget, for hele modellen med udskiftning af batterier er både dyr og dårlig.

[Read more…]

Topløs i Tesla Roadster – sådan skal en sportsvogn køres

I dag blev det endeligt godt vejr. Tid til at køre topløs! Bare rolig – jeg mener bilen, ikke mig :) 

Lige siden jeg hentede min Tesla Roadster d. 17.6 har det ellers været lidt trist og gråt, så jeg har slet ikke haft lejlighed til at rulle taget af den. I dag fik jeg så lejlighed til det. Og ihh, hvor er det altså fedt. Det synes min datter i øvrigt også …

[Read more…]

Første uge i min elbil

Nu er der gået en uge siden jeg fik min nye dejlige elbil. Det har været en rigtig god uge. En meget sjov uge. En uge i en 1. klasses radiobil på coke – altså bilen, ikke mig. Det har jeg fejret ved at lave en lille video, hvor jeg fortæller lidt om mine oplevelser i elbilen her den første uge …

[Read more…]

Nuvve påstår: Man kan tjene penge på at sælge strøm fra sin elbil. Men passer det?

I de seneste par dage har flere medier med fængende overskrifter som “Sådan tjener du kassen på din elbil” (Computer world) og “Danske elbiler skal sælge strøm tilbage til elnettet” (ComOn) annonceret, at det Amerikanske selskab Nuvve, nu vil kunne tilbyde elbil-ejer i Danmark en betydelig ekstra indtægt ved at sælge strøm fra deres batterier, når de ikke er i brug.

Men passer det? Er det virkelig rigtigt, som bl.a. Computerworld og ComnOn skriver, at en elbil-ejer vil kunne tjene op til 50.000 kroner på den måde?

Desværre har journalisterne alle “glemt” at stille de vigtige spørgsmål , som kunne have givet svaret. Jeg vil derfor i dette indlæg, stille de meget relevante spørgsmål, der helt naturligt rejser sig, når man man skal udregne hvad en elbil-ejer faktisk vil kunne tjene på Nuvve’s løsning – eller om man faktisk vil tabe penge på det …

[Read more…]

Tak til SEAS NVE for gratis strøm ved ladestander i Holbæk

På vej hjem fra København i går – min første tur til byen i min nye Tesla Roadster, skulle jeg forbi Holbæk og købe lidt ind. På parkeringspladsen nede ved havnen har SEAS NVE opsat en gratis ladestander, så den tænkte jeg at jeg lige ville afprøve. Nu gik det jo ikke så godt tidligere på dagen i Q-Park med deres ladestander, så jeg var lidt spændt på, om det ville virke med SEAS NVE’s ladestander i Holbæk.

Min frygt blev heldigvis gjort til skamme. Det virkede som det skulle! :)

[Read more…]

Drenge elsker Tesla Roadster

Der er ingen tvivl om, at en smart sportsvogn – uanset om den er på el eller ej, får folk til at vende sig om på gaden. Det er vel sådan set også en del af pointen med sådan en potensforlænger. De fleste er dog forholdsvis diskrete, kigger efter bilen når den kører forbi, eller vender sig diskret om, når den holder på gaden. De færreste kommer hen og spørger om noget. Vi danskere er måske generelt lidt (for) tilbageholdende.

Men der er en gruppe der skiller sig markant ud: Drenge. Særligt små drenge på 10-12 år. De har heldigvis ikke lært endnu, at holde sig pænt tilbage. De har ingen åndssvage hæmninger. De kommer direkte hen til bilen, stiller sig op og spørger løs.

[Read more…]

Gratis ladestandere hos Q-Park optages af blinde bilister med deres benzinbiler

I dag skulle jeg på min første tur til København med min Tesla Roadster. Jeg har i mange år parkeret i Q-Park parkeringskælderen på Isreaels Plads, der drives af Q-Park. Det er jeg godt tilfreds med. På vejen ind til København overvejede jeg, om jeg skulle vælge en af de gratis parkeringspladser på Nørrevoldgade til elbiler, med gratis ladestander, men dels er jeg ikke helt tryg ved at efterlade så dyr en bil på gaden, og dels havde jeg læst, at Q-Park nu tilbyder gratis ladestandere også. Så det ville jeg da prøve.

Det gik nu ikke så godt, som jeg havde håbet på. En flink mand hos Q-Park viste mig ellers vej til deres ladestandere, men på de to pladser de har holdt der to tumper med benzinbiler, som åbenbart ikke kan læse et skilt. Den flinke Q-Park man var naturligvis godt sure på dem, og sagde de ville få en påtale. Jeg synes de skulle uddele parkeringsbøder til den slags fjolser!

UPDATE: Alex Pedersen fra Q-Park Danmark A/S ringede til mig torsdag d. 23.6 og undskyldte meget min uheldige oplevelse i Q-Parks anlæg på Nørreport. Det var pænt af ham. Han forsikrede mig at de dels har iværksat tiltag, der skal sikre at elbil-pladserne ikke optages af andre biler, samt at ladestanderne kommer til at virke. Som et plaster på såret sendte han mig to gratis parkeringbilletter. Det er god og seriøs kundeservice. Så tak til Q-Park og Alex for det :)

Nedenfor kan du se dem – og ja, jeg har ikke skjult hverken firmanavn på varevognen eller nummerpladerne. Jeg håber Per Andersen A/S ser dette og skammer sig.

[Read more…]

København – verdens første CO2 neutrale hovedstad i 2025

Københavns overborgmester Frank Jensen har en ambitiøs plan om, at gøre København til den første hovedstad i verden som er 100% CO2 neutral. Og det skal ikke gøres ved, at vi helt holder op med at bruge energi og bevæger os tilbage til stenalderen. Det skal ske gennem investeringer i mere miljørigtige løsninger kombineret med en højere grad af CO2-fri energiproduktion.

Den plan kan jeg godt lide. Den er ganske vidst meget ambitiøs, men absolut ikke urealistisk.

[Read more…]

Politiet stoppede mig i min elbil …!

I dag skulle jeg til stor 50 års fødselsdag hos min elskede tante Helene i deres skønne hus i Bagsværd. Konen er på weekend-tur med sin skoleklasse, og datteren er i sommerhus med mormor, så der var kun mig og min søn Hampus på 5 år hjemme – og så var det jo oplagt at snuppe Tesla’en.

Jeg var en smule usikker på, hvordan bilen ville klar sig i regnvejret, da jeg kører med soft-top her i sommertiden. Der følger også en hard-top med til Tesla Roadsteren, men den er lidt besværlig at sætte på, så her over sommeren kører jeg med soft-toppen.  Den er let lige at løfte af. nå¨r solen skinner. I manualen skriver de, at soft-toppen ikke er beregnet til at holde meget stærk og vedvarende regn ude. Men jeg tog chancen og satsede på at det gik …

[Read more…]