Archives for september 2011

Myter om Elbiler: Statsstøtte til elbiler har ingen effekt på hvor mange elbiler der sælges

I forlængelse af en analyse af det britiske konsulentfirma JATA Dynamics, er flere danske medier begtyndt at skrive sig ind i historien med en helt ny myte: At statsstøtten til elbiler, og prisen på elbiler, ikke skulle have nogen betydning for hvor mange biler der bliver solgt.

Man skal vist ikke have studeret hverken økonomi eller samfundsvidenskab på udvidet niveau for, at gennemskue at dette naturligvis er noget vrøvl. Selvfølgelig betyder prisen på en så stor investering som en bil utroligt meget for, hvor mange der bliver solgt.

I dette indlæg vil jeg se lidt nærmere på de forhold der ligger til grund for denne dugfriske myte om elbiler.

[Read more…]

Mit møde med Better Place

I forlængelse af en god diskussion her på bloggen om Better Place, deres ladestander infrastruktur, Better Place batteriskifte og deres generelle forretningsmodel inviterede Mikkel Linnet fra Better Place mig ud til et møde. Better Place ville gerne fortælle mig, og andre interesserede her fra Elbil Bloggen, lidt mere om deres løsninger og hvorfor de har valgt dem.

Det takkede jeg naturligvis ja til. Selvom jeg på mange grundlæggende punkter er uenig med Better Place i den model de har valgt, så vil jeg selvfølgelig meget gerne snakke med dem. Jeg har ikke noget “religiøst” imod dem, og jeg er da også sikker på, at de fleste der arbejder hos Better Place er nogle flinke mennesker. Og sådan nogle snakker jeg altid gerne med – uanset om jeg så er lidt uenige med dem.

Der er jo også det faktum, at et langt stykke hen ad vejen er Better Place og jeg helt enige: Begge parter vil gerne have mange flere elbiler ud på de danske veje. Vi er bare lidt uenige om hvordan og ikke mindst hvilke servicemodeller der vil gavne forbrugerne.

I dette indlæg vil jeg fortælle lidt mere om, hvordan mit møde i fredags med Better Place gik. Med på mødet var, udover Mikkel Linnet, også Better Place’s produktchef Michael Christiansen samt Michael Milo Schultz, som har været aktiv her på bloggen. [Read more…]

Roaming af strøm fra ladestandere bør reguleres ved lov!

Ing.dk skrev i går om lanceringen af det første danske roamingsystem til ladestandere med navnet Edison. I praksis betyder det, at abonnenter hos f.eks. Better Place også vil kunne oplade på ChoseEV eller Siemens ladestandere og stadig kun modtage en regning, fra deres eget selskab.

Roaming kendes også fra bl.a. mobilbranchen. Og netop når vi ser på mobilbranchen, står det også meget klart, at roaming kan gå hen og blive meget, meget dyrt for forbrugerne, hvis det ikke regulereres ved lov. Og selv da, kan det forekomme alt for dyrt.

[Read more…]

Radioavisen cementerer myter om elbiler

I Radioavisen hørte jeg i går et indslag om elbiler. Det er i sig selv godt. Jeg er glad for, at der er stigende fokus på området. Desværre så lader både Radioavisen og de fleste andre større medier sig i al for høj grad påvirke ensidigt af nogle få af de kommercielle spillere på markedet, som ser en fordel i at fastholde visse myter om elbiler.

[Read more…]

Kenneth Thordal på tur i Tesla Roadster

Forleden dag var jeg ude at køre en tur med en af mine rigtig gamle venner, musikeren, komponisten, teatermanden og alt muligt andet: Kenneth Thordal.

Kenneth og jeg har arbejdet sammen i over 25 år. Ja faktisk er det i år lige præcis 25 år siden, at den første plade vi lavede sammen blev sendt på gaden.

Turen med Kenneth Thordal i min Tesla Roadster optog jeg naturligvis på video, og det er så blevet til nedenstående lille film, i “Stjerner i en Elbil” -serien, hvori vi får snakket en masse om elbiler og en masse andet.

[Read more…]

Ny regering – mere støtte til flere elbiler!

Så har vi fået en ny regering – med Danmarks første kvindelige statsminister. Og uanset hvilken side man så lige er til, så er en ting i hvert fald helt sikkert: Den røde blok har altid haft tradition for, og har da også forud for dette valg lovet, at sætte meget mere fokus på udbredelse af alternative energiformer og øge støtte til, at der kommer mange flere elbiler på gaderne i Danmark.

Med udgangspunkt i Elbil Bloggen ser jeg derfor frem til at politikerne vil holde ord og hurtigst muligt få sat gang i nogle af de mange åbenlyse ting, der kan gøres for at gøre det mere attraktivt for endnu flere at skifte til elbil.

Jeg vil naturligvis gøre mit for at forsøge, at inspirere den nye regering til de bedste elbil-fremmende løsninger og holde dem op på de mange gode ting de har snakket om, at de vil gøre for elbiler.

[Read more…]

Myter om elbiler: Elbiler forurener og udleder lige så meget CO2 som benzin-biler

Denne myte bliver ofte fremført af meget dedikerede benzin-entusiaster og motorjournalister. I programmet Top Gear, som jeg ellers holder meget af, er det efterhånden blevet en fast frase hver gang elbiler nævnes.

Problemet er bare, at det er en myte. Elbiler forurener bestemt ikke ligeså meget som benzin- eller dieselbiler og elbiler udleder på ingen måde ligeså meget CO2.

[Read more…]

Offentlige ladestandere til elbiler i København er nedslidte – men de virker

Lad mig starte med at sige tak til Københavns Kommune. For godt nok er deres ladestandere meget nedslidte og temmelig ulækre, men de virker dog stadig. Og sammen med de reserverede og gratis parkeringspladser for elbiler udgør de, trods alt, et gode for os elbils-bilister, som jeg i hvert fald sætter pris på.

I går var jeg inde på mit kontor i København. I modsætning til tidligere, hvor jeg har parkeret og benyttet den gratis ladestander hos hos Q-Park på Nørreport, valgte jeg denne gang, at parkere elbilen på en af de offentlige og gratis elbil-parkeringspladser, som Københavns Kommune stiller til rådighed. Og det gik faktisk rigtig godt.

[Read more…]