Archives for oktober 2011

Tesla Roadster tur i København

En af de sidste flotte solskinsdage i år besluttede jeg mig for at køre en tur rundt i København, med kalechen nede i min dejlige Tesla Roadster. Hvor er dog bare en fornøjelse. Jeg satte videokameraet på, og strikkede så denne lille video sammen, som giver et meget godt indtryk af, hvor fedt det er …


[Read more…]

Myter om elbiler: Min elregning vil stige helt vild med en elbil

Et af de mest latterlige argumenter imod elbiler er, at ”min elregning vil stige helt vildt med en elbil”. Det er en myte – forstået på den måde, at dine udgifter til fremdrift af din bil jo falder. Det er en myte designet af elbilhadere til at skræmme dig fra at skifte til elbil.

Ja, naturligvis vil din elregning stige, hvis du skifter fra benzinbil til elbil. Det siger sig selv, men samtidig vil din benzinregning jo falde. Og den vil falde meget mere end din elregning vil stige. Og således er nettoresultatet en besparelse. En stor besparelse. Lad mig vise dig regnestykket …

[Read more…]

Tesla Model S præsentation (video) – og møde med Carl Nielsen på ClearDrive

I går var jeg inde til et møde med Carl Nielsen, der er stifter af firmaet ClearDrive, der er i gang med flere forskellige spændende elbilsprojekter. Carl var netop hjemvendt fra en tur til USA, hvor han og alle de andre der har bestilt og forudbetalt for en Tesla Model S, fik lejlighed til at se og røre ved den – og ikke mindst prøvekøre den!

Carl optog lidt video med hans lille camera, som jeg har klippet sammen til en video, som du kan se nedenfor …

[Read more…]

Gratis parkering for elbiler er godt – men ofte spærres pladserne af ikke-elbiler!

Jeg er glad for at se, at bl.a. Københavns Kommune afsætter flere og flere parkeringspladser til elbiler. Og endnu bedre er det naturligvis, at disse elbil-parkeringspladser indtil videre er helt gratis at benytte. Hvis man altså har en elbil.

Desværre oplever jeg oftere og oftere, at andre bilister og private firmaer ikke respektere disse pladser! Det er for at sige det lige ud røv irreterende. Nogle gange parkerer benzin- og dieselbilerne på pladserne og nogle gange spærre de bare for dem. Jeg har taget et par billeder af nogle af de situationer jeg har oplevet …

[Read more…]

Verdens hurtigste elbil – ny rekord for hurtige elbiler under 500 kg

En elbil bygget af BYU (Brighton Young University) engineering studenter har netop sat en ny verdensrekord for hurtige elbiler under 500 kg. Ikke mindre end 175 mph nåede de op på – svarende til lige godt 280 kilometer i timen, med den elbilen af den såkaldte streamliner type!


[Read more…]

Tesla Model S – verdens fedeste elbil super sedan præsenteres i USA

I denne uge præsenterede Tasla deres nye Model S ved et stort arrangement i USA, hvor alle dem der allerede har forudbetalt for at få denne fantastiske super sedan elbil også var inviteret. Blandt gæsterne var også danske Carl Nielsen fra ClearDrive, som har bestilt ikke mindre end 50 stk Tesla Model S!


[Read more…]

Et nyt grønt regeringsgrundlag – men uden de store ambitioner for elbiler

Så blev Danmarks nye regering endelig færdige med udarbejdelsen af deres regeringsgrundlag, der har fået titlen: “Et Danmark der står sammen”. Det tog sin tid. En af de ting, som den nye regering har sagt at de vil have fokus på er et bedre miljø og mere vedvarende energi. Det er jo godt, hvis ellers de flotte ord bliver omsat i noget praktisk og ikke mindst, at det følges op af de love og den økonomi der skal til for at det sker.

Jeg har kigget det nye regeringsgrundlag igennem. Elbiler optræder 2 gange i teksten – begge på side 30. Thats it. Og det der skrives i den forbindelse virker ikke alt for opløftende, må jeg sige …

[Read more…]

Thomas de Oliveira på Tesla tur – i forlængelse af Iværk & Vækst og Aminitastic 2011

For et par uger siden stod weekenden i iværksætternes tegn – der var både Iværksættermessen Iværk og Vækst 2011 og Aminotastic – den årlige fest for brugerne af iværksætterdebatten Amino.dk, som min gode ven Martin Thorborg har startet for en del år siden.

På Iværksættermessen i Forum var jeg ude for at holde et foredrag om søgemaskineoptimering og på Aminotastic var jeg denne gang programsat som konfrancier. Begge dele gik rigtig godt og var naturligvis en god lejlighed til at føre mig lidt frem med min Tesla Roadster, snakke en masse om elbiler med de mange iværksættere … og så blev der også tid til at køre en lille tur med en af de helt unge iværksættere: Thomas de Oliveira.

Jeg har klippet et par videoer sammen fra min tur …

[Read more…]

ME Contemporary, Montana Grid, Tesla Roadster, sommer og sol og smart med de smarte

Så blev det oktober og sommeren satte ind. Jeg troede ellers det var om sommeren vi skulle have sommer. Men sådan skulle det åbenbart ikke være i år. Nå, men når man har en åben sportsvogn, som min Tesla Roadster, så er man bare glad for, når solen skinner og varmegraderne stiger – uanset hvornår på året det er.

I går benyttede jeg så lejligheden til at drøne lidt rundt i byen, med min gode ven Kenneth Thordal. Vi nåede også en tur forbi en reception hos galleri ME Contemporary i Frihavnen, hvor vi fik et glas champagne, lidt pindemadder og en god lejlighed til at impornere de fremmødte VIP’er. Stedet er i øvrigt flot indrettet med Montana Grid inde og ude. Virkelig elegant.

[Read more…]