Archives for november 2011

Endnu et tiltage for at begrænse udbredelsen af elbiler – fritagelsen for parkeringsafgift for elbiler i København fjernes!

Det bliver mere og mere tydeligt, at den nye rød-grønne regering ikke ønsker at vi skal have flere elbiler på gaden i Danmark – tværtimod, de gør stort set alt hvad de kan for, at forhindre det.

Det seneste tiltag er, at fritagelsen for parkeringsafgifter i København fjernes fra og med 1. december 2011.

Nu mangler vi bare, at de fjerner afgiftsfritagelsen for elbiler – og evt. pålægger dem en særlig strafafgift (i stil med de nye fedtafgifter, der bl.a. har ramt rugbrød og de fedtfattige dele af svinekød), så er de vist ved at være i mål med deres øjensynlige ønske om helt, at uddryde enhver drøm om flere elbiler på de danske veje. Flot!

[Read more…]

Myter om elbiler: Elbiler bruger for meget strøm på opvarmning, når det er koldt

En meget udbredt myte er, at elbiler bruger alt for meget strøm på opvarming, når det er koldt – og dermed reducerer rækkevidden betragteligt om vinteren. Jeg troede faktisk også, til dels, at det forholdt sig sådan. Men mine egne erfaringer, og en nærmere beregning af de faktiske forhold, viser at myten faktisk er en myte.

Det er en meget lille del af strømforbruget der går til opvarming af en elbil – langt den største del bruges på fremdrift. I dette indlæg vil jeg se lidt nærmere på, hvad der ligger til grund for mine resultater – og denne myte.

[Read more…]

Den rød-grønne regering nedprioriterer elbiler!

I dokumentarfilmen Who Killed The Electric Car beskriver instruktøren Chris Paine, hvordan det første store forsøg, i slut 80’erne, på udbredelse af elbiler blev slået ihjel af industriens mangel på vilje til, at kæmpe oprigtigt for sagen.

Siden dengang er bilproducenterne heldigvis blevet meget mere tændt på ideen om, at vi i den nære fremtid skal til at køre elbiler. I dag er de fleste store bilmærker på vej med nye elbiler.

Et momentum er på vej. Der er en optimisme omkring elbiler nu, som aldrig før. Flere og flere tror på det og teknologien er for alvor ved at være klar.

Men det er ikke nok. Desværre. Hvis det skal lykkes, at få en tilstrækkelig del af forbrugerne til at skifte til elbiler kræver det en god portion fødselshjælp nogle år endnu. Det kræver politisk vilje til at handle. Og den er tilsyneladende ikke til stede. I hvert fald ikke lige nu og det er nu der skal handles, ellers dør drømmen om, at få mange flere elbiler ud på de danske veje igen.

[Read more…]

Efterårstur i elbil – med Tesla til Årstiderne

Som tidligere nævnt kører jeg ikke helt så meget i min Tesla Roadster nu, hvor det er blevet efterår og på vej til at blive vinter, som da det var sommer. Dette skyldes to ting: For det første er det ikke lige så sjovt at køre i en sportsvogn (el eler ej) om vinteren som om sommeren, og for det andet har jeg et begrænset antal kilometer til min rådighed.

Jeg har helt bevidst valgt, at bruge de fleste kilometer i de varmere perioder. Men lidt skal der også køres her i efteråret og vinteren. Dels fordi jeg ikke kan undvære den store nydelsen jeg stadig har ved at køre i bilen og dels fordi jeg jo skal teste, hvordan det er, at køre i en elbil hele året.

I sidste uge var jeg inviteret til et måde hos virksomheden Årstiderne, som du sikkert kender. Det er dem der er kendt for at levere lækre kasser med økologiske madvarer lige til døren. Vejret var dejligt så det var en oplagt mulighed for, at køre en tur i Tesla’en. På turen optog jeg nedenstående video, hvor jeg fortæller lidt om mine erfaringer med at køre på denne tid af året.

[Read more…]

Elbil med blød hat – min første prøvekørsel af en Renault Fluence Z.E.

Denne blog handler mest af alt om det at have en hverdag med en elbil. Jeg er så heldig, at have det jeg stadig vil påstå er verdens p.t. fedeste af slagsen – en Tesla Roadster Signature. Men det er jo ikke en bil for alle og enhver. Det indrømmer jeg. En sportsvogn er upraktisk for de fleste og kun få har råd til sådan en. Men så er det jo godt, at der er andre, mere familievenlige og billigere biler på vej.

En af dem er Reanult Fluence Z.E. – en bil der til forveksling ligner lidt en Megane, men som kører på ren el. Jeg blev inviteret af Better Place ud og prøvekøre bilen og det takkede jeg naturligvis ja til. Jeg lavede en lille video fra prøveturen og min snak med Mikkel Linnet fra Better Place.

[Read more…]

Elbil sportsvogn i efteråret

Der er ingen tvivl om, at det er meget sjovere at køre i en åben sportsvogn om sommeren end om efteråret og vinteren. Og det uanset om sportsvognen er på el, som min Tesla Roadster, eller ej. Så jeg kører ikke nær så meget for tiden, som jeg gjorde da det var lidt varmere. Men et par ture ind imellem bliver det da til, og selvom det er blevet lidt koldere går det faktisk fint. Varmesystemet i en Tesla Roadster fungerer glimrende og det er ikke ret meget mere energi der bruges.

Jeg kørte en tur i dag i det smukke efterårsvejr og benyttede lejligheden til at tage nogle gode billeder af bilen. Jeg har samlet en lille håndfuld af de bedste nedenfor …

[Read more…]

Better Place kører Tesla Roadster

Efter mit første møde med Better Place aftalte vi, at vi skulle mødes igen for at lege lidt med elbilerne. De ville, forståeligt nok, rigtig gerne prøve en tur i min Tesla Roadster, og jeg ville gerne prøve deres Reault Fluence Z.E.

Det blev til en rigtig huggelig eftermiddag i elbilerne og et par meget lange snakke om Better Place, Tesla Roadster og Renault Fluence Z.E. Jeg optog naturligvis det hele på video og redigeret det hele sammen til ialt 3 videoer. De første 2 kan du se nedenfor.

Den første video er en kort introduktion til dagen – på min vej derud. Den anden video er lidt længere, men den er absolut værd at se til ende, hvis du synes det her med elbiler er spændende, og hvis du gerne lidt bedre vil forstå hvad Better Place’s planer er og hvorfor de gør som de gør.


[Read more…]