Miljøforlig: Dyrere strøm bremser udbredelsen af elbiler

Den grønne tænketank Concito og Det Økonomiske Råd advarer begge om, at de stigende afgifter på energi, og dermed også stigende strømpriser, i det netop indgåede miljøforlig vil bremse udbredelsen af elbiler og mere miljøvenlige metoder til opvarmning af huse, som f.eks. jordvarme. Det er paradoksalt set i lyset af, at vi støtter udbredelsen af vindmøller.

Danmark har i forvejen den dyreste strøm i Europa og der er ingen tvivl om, at jo dyrere strømmen bliver, jo færre vil blive motiveret til at skifte til elbil. Det er komplet åndssvagt, for nu at sige det lige ud!

En oplagt løsning er, som mange da også peger på, at sænke afgifterne om natten, hvor der i forvejen er en stor overproduktion af strøm, der blot går til spilde. Om natten kan elbiler så tanke billigere og gøre det langt mere økonomisk attraktivt.About Mikkel deMib Svendsen

Jeg er nok mest kendt som søgemaskine- og Internet-nørd. Til dagligt driver jeg søgemaskine-marketingbureauet deMib.com og er med til at drive bl.a. Min-Mave.dk, Pinq.dk og Redpitt.com.

Andre indlæg i samme kategoriAdditional Resources

Comments

 1. Som du også selv har været inde på i tidligere indlæg, så skal motivationen og tiltroen til at gøre en forskel være tilstede for at skifte til en ny og ukendt teknologi for størsteparten af danskere.

  Det at skifte fra en benzin eller dieselbil til en elbil, det vil kræve store overvejelser hos den enkelte dansker. Her skal tænkes på den samlede økonomiske ramme, herunder bilens pris, afskrivninger, gensalgsværdi og løbende omkostninger i forbindelse med bilens drift.

  De fleste moderne biler har en historik i forhold til den nuværende teknologi, her kan der regnes på gennemsnitsafskrivninger, vedligeholdelsesudgifter mv.
  Elbiler er stadig forbundet med nogle ubekendte faktorer, såsom batteri og levetid mv. Elmotoren er der nok ikke de store problemer med, den anvender gammel teknologi, så det er ikke her problemet er.

  Hvis det er miljøet der skal sættes i højsædet, og det er det man vil fra politisk side, så er det vigtigt at rammerne for at udrulle nye teknologier i fuld skala er tilstede. Det hjælper ikke at forvente folk hopper ud i alverdens eksperimenter for sjovs skyld.

  Hvis man virkelig ville have at folk begyndte at køre i elbiler, så burde der leveres strøm til elbiler uden afgift i f.eks. de første fem år. Så vil der være et incitament til at skifte til en elbil til gavn for miljøet.

 2. Det er en rigtig god og gennemarbejdet artikel, du har skrevet om emnet.

  Desværre tror jeg de embedsmænd og politikere, der burde se disse argumenter og overveje at tage dem med i deres samlede vurdering af hvordan man hurtigst muligt får sparket teknologien i gang, ja, de sover desværre nok i timen.

Speak Your Mind

*

Modtag email med nye kommentarer. Du kan også abonnere uden at kommentere.