Første uge i min elbil

Nu er der gået en uge siden jeg fik min nye dejlige elbil. Det har været en rigtig god uge. En meget sjov uge. En uge i en 1. klasses radiobil på coke – altså bilen, ikke mig. Det har jeg fejret ved at lave en lille video, hvor jeg fortæller lidt om mine oplevelser i elbilen her den første uge …

Tesla Roadster en en rigtig god bil, men …

Min oplevelse af bilen her den første uge er, at det grundlæggende set er en virkelig god bil at køre i. Køreegenskaberrne er fantastiske, den klæber til vejen, styretøjet er godt og præcist og så har den jo et helt sindssygt optræk. Man sidder godt i den og på trods af at man ligger så lavt på vejen har man faktisk et fint overblik. Det er simpelt hen en rigtig dejlig bil at køre i.

Når det så er sagt, så har bilen bestemt også nogle kosmetiske skønhedsfejl. Noget af indregningen i bilen virker sådan lidt plastik-agtigt. Det er ikke den kvalitet, som man forventer af en bil til en million. Måske er det bare fordi den er bygget på en engelsk sportsvogn, eller måske er det fordi Tesla har brugt alt krudtet på at lave en bil der kører godt. Jeg ved det ikke. Men det er lidt ærgeligt, set i lyset af at bilen netop er så fantiastisk god at køre i. Det havde været fedt hvis de der sidste kosmetiske detaljer også havde været på plads.

Tesla Roadster er den mest sociale bil jeg nogensinde har kørt i

En ting der har overrasket mig er, hvor ekstremt meget opmærksomhed denne bil tiltrækker. På den gode måde. Folk er virkelig interesseret i at høre om den. De kommer hen og snakker, stiller gode spørgsmål, vil prøve at sidde i den osv. Det er rigtig hyggeligt.

Så på den måde opfylder bilen lige præcis det formål som jeg har med hele det her projekt – at komme i tale med folk, snakke om elbiler og vise dem, at en elbil ikke behøver at være sådan en kedelig forvokset golfvogn. Bilen skaber kontakt og dialog.

Og det var jo nok også netop det Elon Musk, der startede Tesla Motors, ønskede da han valgte at satse på en el-sportsvogn frem for endnu en ligegyldig mini-elbil. Det må man sige er lykkedes.

Videooptagelser i bilen

Jeg eksperimenterer stadig lidt med, hvordan jeg skal lave de her videoer i bilen. Jeg har købt nyt lille video kamera, der heder GoPro HD, som er særligt beregnet til netop optagelser i biler (og andre sådan lidt ekstreme situationer). Det er meget lille, men dog en rimelig god kvalitet og så følger der en del monteringsudstyr med, som gør at jeg kan sætte det fast på bilen – både ind- og udvendigt.

Det største problem med GoPro HD er, at lyden ikke er særlig god. Så derfor bliver jeg nødt til at bruge noget eksternt udstyr til at optage lyden og så lægge det sammen i redigeringen. Udstyret er ikke noget problem, som gammel lydmand har jeg rigtig godt udstyr til den slags. Udfordringen er, at der jo ikke er ret meget plads indeni sådan en Tesla, så jeg kæmper lidt med at finde den helt rette måde at montere det hele på, så det ikke generer under kørslen.

Ovenstående video er derfor på ingen måde perfekt endnu, men jeg håber du kan holde det ud alligevel. Det skal nok blive bedre. Og jeg skal også nok få lave nogle gode optagelser af bilen udefra, så du kan nyde synes af dyret, og ikke bare mig :)About Mikkel deMib Svendsen

Jeg er nok mest kendt som søgemaskine- og Internet-nørd. Til dagligt driver jeg søgemaskine-marketingbureauet deMib.com og er med til at drive bl.a. Min-Mave.dk, Pinq.dk og Redpitt.com.

Andre indlæg i samme kategoriAdditional Resources

Comments

  1. Spændende video. Vi må håbe, at der kommer flere elbiler i fremtiden, og så er det jo fedt at tænke på, at det var et dansk ægtepar, som første gang kørte jorden rundt i elbil:)

    • Mikkel deMib Svendsen says

      Tak :)

      Jeg kender desværre kun overfladisk til jordomrejse-projektet, men alle projekter der kan være med til at vise elbilernes muligheder synes jeg er godt. Der skal meget mere af den slags til i de kommende år.

Speak Your Mind

*

Modtag email med nye kommentarer. Du kan også abonnere uden at kommentere.