Tesla Model S præsentation (video) – og møde med Carl Nielsen på ClearDrive

I går var jeg inde til et møde med Carl Nielsen, der er stifter af firmaet ClearDrive, der er i gang med flere forskellige spændende elbilsprojekter. Carl var netop hjemvendt fra en tur til USA, hvor han og alle de andre der har bestilt og forudbetalt for en Tesla Model S, fik lejlighed til at se og røre ved den – og ikke mindst prøvekøre den!

Carl optog lidt video med hans lille camera, som jeg har klippet sammen til en video, som du kan se nedenfor …

Carl Nielsen var meget imponeret over Teslas nye fabrik, hvor Tesla Model S skal produceres. Fabrikken er kæmpe stor og blev tidligere brugt af Toyota og GM. Lige nu bruger de kun en mindre del.

I 2012 skal der produceres de første 5.000 Tesla Model S biler. Året efter er det meningen der skal laves 20.000. De er klar til at skrue op til 50.000 biler om året – men på fabrikken er der faktisk plads til meget mere. Det er bare ikke gjort klar med produktionsudstyr endnu og vil naturligvis kræve nogle store investeringer.

Så den gode nyhed er, at bilen er klar. Den kører og den bliver produceret meget snart. Den dårlige nyhed er, at de første 5.000 biler går til det Amerikanske marked. Så det bliver først i første kvartal af 2013, at de Europæiske biler bliver produceret og leveret. Æv!

Carl Nielsens vurdering er, at det er fordi Tesla godt lige vil prøve modellen af på hjemmemarkedet – tæt på fabrikken, så de kan rette eventuelle børnesygdomme lettere. Fordelen for os, her i Europa er så, at den model vi får i 2013 nok bliver bedre og med færre risici for fejl.

Carl var meget imponeret over selve bilen. Den er væsentligt mere solidt bygget end Tesla Roadster – den føles som en lækker dyr bil. Det er godt. Der er stadig meget plastic i den, men sådan er det jo i Amerikanske biler. Det vigtigste er, at det virker mere solidt lavet – og så kører den som en drøm.

Nogle motorjournalister har sammenlignet kørselsoplevelsen med en Bently, der på det Amerikanske marked koster 5-6 gange så meget som en Tesla Model S. Den er glidende, lydløs og hurtig.

Og så er der utroligt meget plads i den – som det også fremgår af ovenstående video. Ikke alene er det den mest rummelige elbil, det er også en af de mest rummelige sedan’er overhovedet. Hele batteripakken og motoren er nemlig placeret under bilen, så der er plads til baggage både foran og bagved – eller 2 børn på de to bagudvendte sæder. Gulvet er helt fladt i bilen, da der ikke føres nogen transmission igennem den. Der er god plads til 7 personer + baggage. Det er imponerende!

Den indbyggede 17″ højformat skærm midt i bilen ser også fed ud. Det ligner og føles som en stor iPad. Herfra betjenes alle dele af bilen. Det er sgu funky!

Jeg kan næsten ikke vente til bilen lander i Danmark. Jeg ønsker mig en Tesla Model S mere end nogensinde nu. Den vil se fin ud ved siden af min Tesla Roadster. Et godt sæt :)About Mikkel deMib Svendsen

Jeg er nok mest kendt som søgemaskine- og Internet-nørd. Til dagligt driver jeg søgemaskine-marketingbureauet deMib.com og er med til at drive bl.a. Min-Mave.dk, Pinq.dk og Redpitt.com.

Andre indlæg i samme kategoriAdditional Resources

Comments

 1. Thomas J. says

  Det var da en helt utrolig fed bil :) Hold fast, og kan den køre 400 km på en opladning?!
  Skal vi ikke bare have en tilsvarende fabrik i DK og så sælge løs i EU!

  • Mikkel deMib Svendsen says

   Den kan faktisk, på papiret, køre 480 km på en opladning med den største batteripakke (90 kw). Min erfaring med Tesla Roadster er dog, at man faktisk kan køre meget længere end de angiver. Roadssteren kan officielt køre 340 km – men jeg kan køre over 400. Så jeg regner med at man kan køre 550-600 km med Model S hvis man kører forsigtigt.

   Det er ikke sådan lige at lave en bilfabrik, men hvis du har et par milliarder kommer jeg meget gerne og klapper til åbningen :)

 2. Thomas Kjær-Andersen says

  Hm, er det ikke noget med af afgiftsfritagelsen for elbiler i DK kun gælder op til 2 ton. – Ødelægger mildest talt regnestykket for Model S :-(

  • Mikkel deMib Svendsen says

   Nej, jeg mener den gælder for alle personbiler, så det burde ikke være noget problem, selv for versioner der kommer over 2 toms

   • Thomas Kjær-Andersen says

    Sjovt at man ikke rigtigt kan finde noget på Google om det (man kan faktisk ikke engang rigtigt få bekræftet at beslutningen om forlængelse til 2015 ER endelig og fast). – Findes et udklip fra SKAT (fra 2009), hvoraf det fremgår, at fritagelsen er for maks. 2 ton totalvægt…

    • Mikkel deMib Svendsen says

     Jeg er ret sikker på at både Model S og X er afgiftsfrie i Danmark. Det er i hvert fald det som dem jeg kender der har bestilt dem er informeret om. Så det tror jeg ikke du skal bekymre dig om :)

Trackbacks

 1. […] nye Tesla Model S er den eneste familie-elbil, der er på vej på markedet, som har et rigtigt anvendeligt baggagerum […]

Speak Your Mind

*

Modtag email med nye kommentarer. Du kan også abonnere uden at kommentere.