Vinterkørsel i elbil

Hvis du er en af de mange der følger med her på ElbilBloggen har du sikkert bemærket, at jeg ikke har skrevet  så meget her i december måned. Det har sine naturlige årsager. Dels har december været travl med en masse familiære ting, så har min Tesla været til syn, der har været lidt reperationer på den, og endelig så venter jeg på vinteren.

Det har hele tiden været min plan ikke at køre så meget her i vintermånederne, som i sommer, efterår og forårsmånederne. Det er nu engang lidt sjovere i en sportsvogn. Men meningen var jo, at jeg også skulle ud og køre lidt i det hårde danske snedækkede vinterlandskab. Sidste år så det ud som på billedet, her i Ugerløse, men i år er der altså ikke kommet meget vinter. Øv! Når man for en gang skyld ønsker sig lidt sne kommer der intet …

Jeg har som sagt været til syn med Tesla’en. Det var lidt af en oplevelse. Jeg har optaget video og taget billeder af hele seancen. I løbet af de næste par uger får jeg redigeret det hele færdigt og lagt det op her på bloggen.

Jeg har også haft en reperation på bilen. Det var egentligt ikke fordi der var noget alvorligt galt med den, men der blev bare ved med at poppe en fejl op, som var lidt irreterende. Heldigvis tog Tesla det meget alvorligt, og kom ud til mig for at fikse det. Det gik godt. Jeg har naturligvis nogle billeder og lidt mere information om denne reperation, som også kommer på i løbet af de næste par uger.

Nu venter jeg så bare på, at vinteren for alvor sætter ind, så jeg kan få testet hvordan det er at køre elbil i snevejr og når det er rigtig koldt.

For første gang nogensinde i mit liv har jeg ellers skiftet til vinterdæk på min familiebil. Jeg føler mig altså en smule til grin :)

På Teslaen er der bare de almindelige helårs dæk. Med 300 hk skal jeg nok være lidt forsigtig, hvis det bliver glat. Der er ganske vist en rigtig god traction control indbygget i bilen, men hvordan den virker i sneglat vejr aner jeg ikke – og jeg har ingen intentioner om at køre i grøften. Så jeg tager det nok stille og roligt, når sneen kommer. Hvis den altså kommer.About Mikkel deMib Svendsen

Jeg er nok mest kendt som søgemaskine- og Internet-nørd. Til dagligt driver jeg søgemaskine-marketingbureauet deMib.com og er med til at drive bl.a. Min-Mave.dk, Pinq.dk og Redpitt.com.

Andre indlæg i samme kategoriAdditional Resources

Comments

 1. Mon ikke Teslaen klarer vinter lige så fint som den har klaret alle andre udfordringer? Det er i hvert fald en blog jeg følger regelmæssigt, for dine tests har været spændende at følge med i.
  Godt nytår til dig og familien – samt bloggens øvrige læsere. :-)

 2. Mikkel deMib Svendsen says

  Tak :)
  – Og jo, jeg regner bestemt med at den klarer vinteren fint. Men der kan jo godt alligevel vise sig nogle overraskelser – gode som mindre gode, og dem vil jeg naturligvis fortælle om. Vi skal så bare lige have noget rigtig vinter …

 3. Det kunne være spændende hvis du kunne gøre nogle observationer omkring det tilsyneladende uudtømmelige emne: koldt vejr, varme i kabinen, duk på ruderne og hvad alt dette koster i rækkevidde. Det er ikke forbi jeg ikke er træt af emnet, det er mere forbi der stadig er mange der mangler at blive overbevist om at en elbil også dur om vinteren. ;-)

 4. Mikkel deMib Svendsen says

  Jeg har skrevet lidt om mine foreløbige erfaringer her: http://www.elbilbloggen.dk/myter-elbiler/myter-elbiler-stroem-opvarmning.html – I Tesla’en ser det ikke ud til at der bruges mere end maks 5% på opvarming. Det er jo ingenting :)

Speak Your Mind

*

Modtag email med nye kommentarer. Du kan også abonnere uden at kommentere.