Verdens hurtigste elbil – ny rekord for hurtige elbiler under 500 kg

En elbil bygget af BYU (Brighton Young University) engineering studenter har netop sat en ny verdensrekord for hurtige elbiler under 500 kg. Ikke mindre end 175 mph nåede de op på – svarende til lige godt 280 kilometer i timen, med den elbilen af den såkaldte streamliner type!Det har taget de mere end 130 involverede studerende på BYU over 7 år at nå frem til det imponerende resultat.

Bilen er opbygget i kulfiber og andre lette materiale og batteriet er af lithium jern fosfat typen. Det har været nødvendigt for at komme ned under de 500 kg som kræves for at stille op i E1 klassen.

Bilen er en ren baneracer. Den kommer aldrig ud at køre på almindelige veje. Det er den alt for lav til og den kræver alt for meget plads at vende på. Den er lavet til at køre meget, meget hurtigt – ligeud.

Men de teknologiske landvindinger de studerende er kommet frem til med elbilen kan meget vel vise sig, at kunne bruges i andre, mere almindelige, elbiler i årene frem. Det vil nok ikke føre til gade-personbiler der kan køre så hurtigt, for det har vi ikke brug for (og lov til), men det er meget muligt at det kan føre til at elbiler fremover kan laves meget lettere end nu. Lad os håbe det. For det vil jo så give plads til lidt større batterier og dermed længere rækkevidder.

Du kan læse hele omtalen af rekorden på BYU’s eget website herAbout Mikkel deMib Svendsen

Jeg er nok mest kendt som søgemaskine- og Internet-nørd. Til dagligt driver jeg søgemaskine-marketingbureauet deMib.com og er med til at drive bl.a. Min-Mave.dk, Pinq.dk og Redpitt.com.

Andre indlæg i samme kategoriAdditional Resources

Comments

  1. Der det er jo bare fedt! :D
    Perfekt eksempel til alle dem som tvivler på elbilens fremtid!

Speak Your Mind

*

Modtag email med nye kommentarer. Du kan også abonnere uden at kommentere.