Tesla Roadster

Reparation af Tesla Roadster

Som tidligere nævnt oplevede jeg flere gange i løbet af efteråret og først på vinteren en lidt underlig fejl på min Tesla Roadster. En gang imellem dukkede der en advarsel op på skærmen, ledsaget af et intensivt og irreterende BEEP.

I første omgang prøvede teknikerne fra Tesla at diagnosticere problemet via den fjernbetjente adgang de har til bilens logs via GSM . Men da dette ikke gav dem en brugbar forklaring, og da problemet gentog sig, besluttede Teslas teknikere sig til sidst for, at de hellere måtte sende en mand ud og se på bilen …

[Read more…]

Elbil i snevejr – vinterkørsel i Tesla Roadster

Så blev det endelig snevejr! Jeg var næsten ved at frygte, at vi ikke ville få rigtig sne i år. Men nu kom det så. Også her hos os i det Vestsjællandske. Og det gav mig så lejlighed til at prøve, hvordan det er at køre elbil i snevejr.

Og lad mig starte med at sige, at det gik rigtig godt. Over al forventning, faktisk. Jeg var faktisk lidt bekymret for, hvordan en Tesla Roadster ville opføre sig på en glat vej, men det viste sig, at der slet ikke var grund til bekymring.

En lille video blev det også til. Sammen med min søn Hampus kørte vi en tur, snakkede lidt, og tog nogle flotte billeder …

[Read more…]

Life With Tesla – dokumentarfilm om et liv med Tesla Roadster

Mike Koenigs er en Amerikansk internet iværksætter, der ligesom jeg kæmper for en verden med flere elbiler. Og ligesom jeg er han også faldet for Tesla Roadster. I modsætning til mig har Mike Koenigs dog været igang med hans projekt lidt længere tid – godt og vel et år.

Mike Koenigs har brugt en del af året på at producere en dokumentarfilm om hans liv med Tesla. Filmen er netop lige blevet færdig og du kan se den nedenfor. Den er bestemt værd at bruge 40 minutter på.

Du kan også følge med i Mike Koenigs projekt på hans website: lifewithtesla.com

[Read more…]

Myter om elbiler: Elbiler kører ikke særlig stærkt og er langsomme i optrækket

En meget udbredt myte om elbiler er, at de ikke kan køre særlig stærk og at de er enormt sløve i optrækket.

Det er rigtig nok, at de fleste elbiler vi har set indtil nu absolut ikke er særlig hurtige, og at mange af dem har en acceleration som en nedslidt Lada. Men det er absolut ikke sandt, at det behøver at være sådan. Det er en elbil myte.

[Read more…]

Topløs i Tesla Roadster – sådan skal en sportsvogn køres

I dag blev det endeligt godt vejr. Tid til at køre topløs! Bare rolig – jeg mener bilen, ikke mig :) 

Lige siden jeg hentede min Tesla Roadster d. 17.6 har det ellers været lidt trist og gråt, så jeg har slet ikke haft lejlighed til at rulle taget af den. I dag fik jeg så lejlighed til det. Og ihh, hvor er det altså fedt. Det synes min datter i øvrigt også …

[Read more…]

Drenge elsker Tesla Roadster

Der er ingen tvivl om, at en smart sportsvogn – uanset om den er på el eller ej, får folk til at vende sig om på gaden. Det er vel sådan set også en del af pointen med sådan en potensforlænger. De fleste er dog forholdsvis diskrete, kigger efter bilen når den kører forbi, eller vender sig diskret om, når den holder på gaden. De færreste kommer hen og spørger om noget. Vi danskere er måske generelt lidt (for) tilbageholdende.

Men der er en gruppe der skiller sig markant ud: Drenge. Særligt små drenge på 10-12 år. De har heldigvis ikke lært endnu, at holde sig pænt tilbage. De har ingen åndssvage hæmninger. De kommer direkte hen til bilen, stiller sig op og spørger løs.

[Read more…]

I dag har jeg fået min Tesla Roadster!

Så kom den store dag, hvor jeg skulle hente min Tesla Roadster. Jeg indrømmer gerne, at det var lidt svært at falde i søvn i nat. Jeg har drømt om elbiler. Turen startede kl. 12:30 hjemme fra Ugerløse, hvor konen og jeg kørte mod Kolding til P. Christensen. Lidt over 2 ankom vi til en nyvasket bil. Klar til overdragelse …

[Read more…]

Tesla Roadster vinder Tallinn – Monte-Carlo Electric Race Marathon 2011

Fra d. 2-11 juni 2011 blev der afholdt et marathon for elbiler på distancen Tallinn til Monte-Carlo. Løbet har det formål at promovere miljørigtige biler og samtidig knytte den nordlige og sydlige del af Europa tættere sammenI løbet deltog (naturligvis) også et par Tesla Roadsters og ikke overraskende endte de begge to i en top tre med de højeste scores – som nummer 1 og 3.

Det sjove er så, at den ene af de deltagende Tesla Roadsters faktisk er den jeg får i næste uge – “min” Tesla Roadster! Og det var oven i købet min Tesla der vandt hele løbet. Den anden kokm ind på en 3. plads. Så alt tyder på at netop min model kører usædvanligt godt. Tilbagemeldingen fra chaufføren var da også, at bilen havde kørt helt perfekt gennem hele løbet, ladede som den skulle og helt uden nogle fejl.

[Read more…]

Velkommen til Elbil Bloggen

Så lykkedes det endelig – dels at få hele det her elbil-projekt i luften, og dels at få denne blog færdig. Det er en stor personlig tilfredsstillelse!

Men hvad er det egentligt det hele går ud på? Hvorfor skal ham der Mikkel nu til at drøne rundt og blære sig i en elektrisk sportsvogn?

[Read more…]