Tesla Roadster: Raketbil

I lørdags skulle hele familien til fødselsdag hos nogle af vores gode venner. Konen, mine to børn og jeg. Planen var egentligt, at vi skulle køre derud i en af vores Mercedes A160, som vi alle kan være i. Men min søn Hampus insisterede på at han ville køre i “fars bil” – den orange. Eller som han også¨kalder den: Raketbil.

Og når først Hampus har sat sig noget i hovedet kan han være temmelig svær at tale fra det. OK, jeg var måske heller ike så svær at overbevise. Så resultatet blev, at vi kørte i 2 biler – Hampus og jeg i Tesla’en, og konen og Oona i Mercedes.

Jeg synes faktisk at udtrykket “Raketbil” er ret godt. Første gang Hampus sagde det var en dag, da der blev gasset lidt op. Raketbil, sagde han. Hvad? Sagde jeg. Raketbil, gentog han. Jeg smilede og tænkte, ja, det har han jo sådan set ret i. Det er en raketbil.

Det er absolut lidt ligesom at sidde i en rakat, når der accelereres kraftigt – tror jeg, for jeg har jo aldrig prøvet en rigtig rakat. Og det har Hampus naturligvis heller ikke. Men det er sådan jeg forestiller mig det må føles at blive skudt afsted i en raket.

Hvor han lige fik ideen til at kalde Tesla’en for en Raketbil ved jeg ikke, men det er nu et ret godt udtryk. Jeg har aldrig hørt andre bruge det ord, og det tror jeg heller ikke Hampus har. Raketbil. Det bliver nok en betegnelse jeg kommer til at bruge en del fremover.

4 Kommentarer

Det lyder som om din søn burde komme i reklamebranchen, for jeg er sikker på at de ville sælge flere biler, hvis de markedsførte den som raketbil 😉

Svar

Det kan være du har ret 🙂
Min søn har autisme, så hans sproglige udvikling halter lidt bagefter. Men meget ofte kommer han med nogle virkelig underholdende udtryk for de ting han ser og oplever. Kreativ, det er han i hvert fald

Svar

bra blogg du har här Mikkel 🙂 Jag kommer gärna att följa. är lite nyfiken, hvornär du bjuda in några kända personer i din elbil?

Svar

Tak 🙂
Jeg har inviteret flere forskellige typer af “kendte”, men grundet sommerferie og almindelig travlhed har jeg ikke fået så mange på plads endnu. Men det kommer stille og roligt i løbet af året.

Iøvrigt er “stjerner i en elbil” ikke ikke kun forbeholdt “kendte” i almindelighed, men i lidt bredere forstand alle de interessante personer, der måtte have noget klogt eller spændende at sige om elbiler.

Svar

Skriv kommentar