Elbil sportsvogn i efteråret

Der er ingen tvivl om, at det er meget sjovere at køre i en åben sportsvogn om sommeren end om efteråret og vinteren. Og det uanset om sportsvognen er på el, som min Tesla Roadster, eller ej. Så jeg kører ikke nær så meget for tiden, som jeg gjorde da det var lidt varmere. Men et par ture ind imellem bliver det da til, og selvom det er blevet lidt koldere går det faktisk fint. Varmesystemet i en Tesla Roadster fungerer glimrende og det er ikke ret meget mere energi der bruges.

Jeg kørte en tur i dag i det smukke efterårsvejr og benyttede lejligheden til at tage nogle gode billeder af bilen. Jeg har samlet en lille håndfuld af de bedste nedenfor …

Da jeg startede dette elbil-projekt var en vigtig forudsætning, at jeg skulle prøve at køre i en elbil et helt år – sommer, efterår, vinter og forår. Alle andre test-en-elbil projekter er begrænset til nogle få måneder og det synes jeg ikke giver et fuldt og retvisende billede af, hvordan et liv med en elbil er.

Desværre har jeg en begrænsing på 12.000 kilometer, som jeg alt i alt må køre i bilen i det år jeg (i første omgang) har den. Jeg vidste på forhånd godt, at det nok var sjovest at køre i den – en åben sportsvogn, i de varme måneder, så jeg har med vilje kørt godt til over sommeren og den varmere del af efteråret. Nu hvor det er ved at blive koldere og mere vådt kører jeg så lidt mindre. Men køres skal der – også i efteråret. Dels er det svært at undvære og dels skal jeg jo mærke hvordan det er. Når solen så kommer tilbage i foråret skal der køres endnu mere igen.

Foreløbigt går det fint. Jeg har ikke nogle problemer med at holde varmen i bilen, og strømforbruget er ikke væsentligt højere. Jeg glæder mig til at se, hvordan det går, når det bliver endnu koldere.

Nå, men nok om det – nu skal du bare have lov til at nyde de gode billeder. Det kan godt være efteråret er lidt koldere, men herude på landet, hvor jeg bor, er det en af de smukkeste tider på året …

 

3 Kommentarer

Ja det bliver interessant at se, hvorledes den lille Tesla klarer sig igennem vintermånederne. Det er lidt noget andet end at cruise i Beverly Hills 🙂
Jeg ser frem til at følge med i bloggens (og bilens!) gøren og laden her de næste par måneder.

Svar

Flotte billeder!!!

Svar

Kristian, så længe der ikke ligger høj sne skal det nok gå. Lidt mere strøm vil der naturligvis blive brugt hvis det bliver meget koldt, men så er det jo godt at Tesla’en har så stort et batteri. De længeste vture jeg til dagligt kører er til kontoret i København og hjem igen. Det er en tur på ca. 150 km og der bruger jeg kun lidt under halvdelen af batteriets kapacitet.

Tak Martin. Det er en meget fotogen bil 🙂

Svar

Skriv kommentar