Tesla Model X - super elbil SUV med AWD og mågevinger!

“Mere funktionalitet end end mini-van, federe stil end en SUV og bedre performance end end sportsvogn”

I nat, dansk tid, løftede Tesla Motors sløret for deres nyeste elbil – Tesla Model X. I modsætning til hvad jeg havde forventet bliver den næste elbil fra Tesla en stor luksus SUV med AWD (All Wheel Drive) og måvevinger. Temmelig opsigtsvækkende.

Det er stadig ikke så mange detaljerede informationer ude om den nye Tesla Model X, men det bliver som sagt en stor luksus SUV – og stadig som 100% ren elbil, som Teslas andre biler. Den vil også kunne fås med en stor batteripakke på 85 kw, som Tesla Model S. Det er godt.

Prisen på Tesla Model X kommer til at ligne Model S – så noget i retning af 5-700.000 kr. i Danmark.

Jeg havde egentligt forventet at den næste elbil fra Tesla ville blive den lovede billigere sedan model, som de har snakket om. Det skulle blive en elbil til en pris på omkring det halve af Model S. Men forhåbenligt annonceres den senere.

Det er planen at Tesla Model X sættes i produktion i slutningen af 2013 til levering i 2014. Bilen kan allerede forudbestilles fra i dag.

Når jeg ser bort fra skuffelsen over, at den billigere sedan ikke kom nu, så er det absolut spændende med en elbil SUV. De store 4-hjuls trukne biler er jo fede. De blev ganske vist meget umoderne, da krisen satte ind i 2008 og i dag er det politisk (og brandmæssigt) selvmord at køre rundt i en Hummer. Men med introduktionen af en miljøvenlig elbils-SUV kunne den slags biler godt blive populære igen. For selve model-typen er jo dejlig.

Det bliver spændende at få flere informationer om Tesla Model X. Indtil videre kan du læse lidt mere om den på Tesla Motors website her: www.teslamotors.com/modelx

Du kan også se nedenstående videer – den første med lidt flere billeder og info, og de fire fra selve præsentation i LA i nat.

5 Kommentarer

Den er bare lækker! Andet er der vel ikke at sige?

Svar

Ikke praktisk med de mågevinger når man lige skal ud i bilen, der står i garagen, og hente noget på bagsædet.

Svar

Jo, så skal du se de nærmere beskrivelser. Den fylder faktisk mindre – både i højden og bredden, end de fleste andre biler. Så det har de skam tænkt på. De kalder dem iøvrigt “falkevinger” netop fordi de bevæger sig op på en anden måde, end de gamle mågevinger

Svar

Hvis du i samarbejde med en forhandler finder ud af, at I mangler en familie til at prøvekøre den i et år, så siger du bare til 😉

Svar

Hmmmm

Helt sikkert en bil jeg vil overveje.
Jeg havde egentlig besluttet at skifte min gode volvoXC90 ud med Tesla S, men kan da godt se at jeg vist burde vente på denne her bil (Tesla X) hvis den koster nogenlunde det samme?

Men kan ikke rigtig blive klog på priserne for Tesla i Danmark.
Jeg har læst flere steder at Tesla S i en normal-udgave (dvs. uden ekstraudstyr som soltag) ikke burde koste mere end 500.000 kr.
Men det er ikke mit indtryk at det er en prislejde som vil holde i Danmrk selvom at den vist kommer til at holde i Sverige og Tyskland.
Så jeg venter spændt på en officiel præsentation i DK :o)

Svar

Skriv kommentar