Forsidehistorie om ladestandere og mit elbil-projekt i Nordvestnyt torsdag

Så kom resultatet af mit interview med det Vestjællandske dagblad Nordvestnyt (tidligere Venstre Amts Folkeblad) i avisen. Det blev sørme til en stort opsat forsidehistorie i deres torsdagstillæg. Fedt!

Artikklen inde i bladet har fokus på et rigtig vigtigt emne – nemlig den kæmpe fejltagelse, som politikerne er ved at begå ved, at overlade hele udbygningen af en ladestander infrastruktur til et par private firmaer og hele den misforståelse det bygger på.

Faktum er, som jeg også har skrevet om her før, at folk bør, og vil, købe elbiler som kan dække deres normale kørselsbehov og derfor vil de stort set kun have brug for at oplade derhjemme. Der er derfor kun brug for offentlige ladestandere i forbindelse med lejligheder, hvor folk jo ikke kan opsætte deres eget stik.

Til gengæld skal de ladestandere så bygge på en offentlig infrastruktur med et roamingsystem, der gør at vi får en reel konkurrence mellem udbyderne af el, så prisen kan holdes nede på et niveau, der ligner den pris vi andre betaler for strømmen i vores almindelige stikkontakter.

Allerede nu står det helt klart, at den strøm man kommer til at kunne købe via ChoseEV og Better Place’s ladestandere bliver markant dyrere end de godt 2 kroner man betaler for strømmen i sin egen stikkontakt. Mindst dobbelt så dyr. Det betyder, at det bliver mindre økonomisk attraktivt at skifte til en elbil og det vil naturligvis have en betydning for hvor mange der vil købe elbil.

Jeg synes ikke politikerne er ærlige, når de på den ene side siger, at de gerne vil have mange flere elbiler på gaderne og så på den anden side ikke åbent erkender, at en højere pris på el naturligvis vil have en stærkt negativ effekt på folks motivation.

Man kan så sige, at det er lidt dumt. For som sagt vil alle dem der bor i private huse slet ikke få brug for ladestanbderne i det omfang som mange tror. Men det ved de jo ikke (selvom jeg har gjort mit for at råbe op om det). De tror de har brug for ladestanderne og når de så ser hvor dyrt det er og begynder at regne efter, så vil mange naturligvis synes, at det bliver for dyrt. Og det er virkelig ærgeligt, synes jeg.

Jeg håber virkelig at politikerne snart forstår, at det altså ikke er nok at snakke positivt om elbiler – der skal også handling til. En artikel som den i Nordvestnyt kan forhåbenligt være med til at få dem til at forstå det.

Kommentarer

Skriv kommentar