Gratis parkering for elbiler er godt - men ofte spærres pladserne af ikke-elbiler!

Jeg er glad for at se, at bl.a. Københavns Kommune afsætter flere og flere parkeringspladser til elbiler. Og endnu bedre er det naturligvis, at disse elbil-parkeringspladser indtil videre er helt gratis at benytte. Hvis man altså har en elbil.

Desværre oplever jeg oftere og oftere, at andre bilister og private firmaer ikke respektere disse pladser! Det er for at sige det lige ud røv irreterende. Nogle gange parkerer benzin- og dieselbilerne på pladserne og nogle gange spærre de bare for dem. Jeg har taget et par billeder af nogle af de situationer jeg har oplevet …

Første gang jeg oplevede at ikke-elbiler spærrede for nogle dedikerede elbil-parkeringspladser var første gang jeg skulle parkere hos Q-Park. Det så således ud:

Skiltningen er der ellers ikke noget galt med!

For nyligt skulle jeg ind på Rigshospitalet og så til min store glæde, at de også der har fået dedikeret elbil-parkeringspladser. Desværre var der så bare en stor lastbil, som havde valgt at parkere på tværs, så alle pladserne var utilgængelige. Og det var ikke bare en kort parkering. Han holdt der også da jeg kom tilbage næsten en time efter. Og chaufføren var der ikke.

I sidste uge var den så gal igen. Denne gang var det i Borgergade i København, hvor der også er afsat en del dedikerede elbil-parkeringspladser. Om det er fordi det lokale (betalings-) parkeringshus ikke kan lide den slags “konkurrence” eller om det bare er fordi de er nogle ignorante idioter ved jeg ikke, men i alle fald havde de parkeret en lille reklamebil på tværs af 2 af de 3 sidste ledige elbil-parkeringspladser. Jeg fik virkelig lyst til bare at vælte den der lille latterlige parodi på en bil.

Hvis elbil-parkeringspladserne skal give nogen mening er det vigtigt, at der slås hårdt ned overfor disse blokeringer af pladserne. Q-Park har gjort noget ved det, efter jeg skrev om problemet første gang, men tilsyneladende har parkeringsvagterne i Københavns Kommune fortsat ikke gjort noget effektivt ved det i resten af byen. Begge ovenstående eksempler var jo ikke midlertidige parkeringer – men langvarrige.

Ud over at de biler der spærre naturligvis bør have en ordentlig bøde, så bør deres biler også slæbes væk, så vi der kommer i elbiler ind til byen – og dermed bidrager til en renere by, kan komme til. Hvis vi alt for ofte oplever at vi ikke kan få adgang til de elbil-parkeringspladser der er afsat, så ryger en del af fidusen ved at tage elbilen ind jo. Det fjerner det incitament, som det ellers var meningen der skulle være.

Hvis du har andre gode eksempler på dette problem – eller måske ligefrem billeder af det, så smid en kommentar nedenfor, eller send biledet til mig. Så tilføjer jeg det til galleriet her …

10 Kommentarer

Ikke helt det samme, men hér i området hvor det offentlige har oprettet 30 gratis ladestandere, har jeg indtil videre ikke mødt én hvor der også var reserveret til elbiler på de tilhørende parkeringspladser i et hele taget, gratis eller ej. Indtil videre har jeg været forbi standere i Kolding, Vejle, Fredericia og Billund – alle steder med samme resultat.

Det nærmeste jeg er kommet en forklaring er at det skulle være konkurrenceforvridende hvis kommunerne tilbyder elbiler en gratis P-plads (fortsættelse af historien om at generel gratis parkering for elbiler er sløjfet i Kolding). :-/

Svar

Det virker da også helt åndssvagt. Hvorfor have ladestandere, hvis elbilerne ikke kan parkere der?

I København er der fortsat gratis parkering for elbiler.

Svar

Jeg vælger at tro det er rendyrket tankeløshed, der er årsagen til de uheldige episoder.
En ide kunne være at medbringe et ekstra langt kabel og så parkere sin elbil så den spærre for dem der er “kommet til” at parkere forkert, alt imens man lader sin bil. 🙂

Svar

Problemet er jo så bare, at det er MIG der får en parkeringsbøde for at parkere uden for de afmærkede felter. Det gider jeg ikke 🙂

I de to sidste tilfælde skulle jeg iøvrigt have parkeret midt på vejen så, og det holder nok ikke lige

Svar

Fair nok. Det er et par gode pointer du har der. 🙂

Svar

Det er godt nok nogle uheldige situationer du har fået afbilledet der. Forstår godt du er frustreret over det…Men det må næsten være tankeløshed i de tilfæle, hvor der holder en lastbil og en anden “bil” på tværs.

Det første billede er virkelig skræmmende, hvordan folk kan overse det store skilt. Kan forstå man måske i farten kan overse det lille skilt, men det store på enden af væggen, hvor der måske endda også står en forklaring på skiltets betydning, begriber jeg simpelthen ikke.

Det må være mangel på respekt for at pladserne rent faktisk er reserveret til elbiler, eller også er det ignorance fordi det vel stadig er noget relativt nyt med særligt reserverede p-pladser til el-biler? (Eller er det bare mig der lever i en osteklokke? :)).

/Jan

Svar

Hej Mikkel

Jeg tror ganske enkelt vi skal finde forklaringen i at folk der kommer til et i forvejen underudviklet København, hvad angår parkeringspladser, tænker “njah, elbiler, det har jeg godt nok hørt om, men kører de virkelig på vejene, er det ikke kun noget der er i det dersens TV??” ;o)

Min påstand er at folk med andre ord ikke er vant til at elbilerne ER kommet på vejene og at de rent faktisk eksisterer, og vælger at tage pladsen af ren og skær arrogance og uvidenhed.

Men som med så meget andet her i landet, burde de jo blot have en parkeringsbøde (på trods af at de måske har betalt 17-25kr./timen for at parkere der) for lige at give dem et wakeup-call til den nye favre moderne verden.

Mon ikke de så ville tænke sig om en ekstra gang næste gang de overvejer at tage en elbil p-plads? Man kunne da håbe på det.

Hvor var det i øvrigt fedt at få set din Tesla i virkeligheden til Aminotastic, det er jo noget af en rap sag du har fået fingrene i dér, jeg er slet ikke misundelig på den gode gammeldags måde!

Bedste hilsner
//Mads

Svar

He He, jeg har lavet små sedler som til forveksling ligner en P-bøde, hvor jeg venligst henviser misdæderne til handicappladserne. Ved ikke om det virker, men giver i det mindste mig lidt afløb fra frustrationen når “min” elbil-plads på Køge torv er optaget.

Svar

eftersom pladserne er beregnet til biler ser jeg intet problem i at alle type biler holder på dem som sagt så er de ikke lavet kun for el biler men det er kun el biler der holder gratis.

og det med gratis parkering syndes jeg er meget forkert.

Svar

Det er ikke korrekt. Elbil-pladserne ER faktisk reserveret til elbiler, så hvis man parkerer på dem med en anden bil svarer det til at parkere på en handicapplads.

Svar

Skriv kommentar