Archives for august 2011

En gave til politikerne fra Elbil Bloggen: Et katalog over tiltag der kan sætte gang i udbredelsen af elbiler

De fleste politikere og partier bryster sig i dag af en grøn profil. Det er jo blevet så moderne. Ja, det er vel nærmest blevet politisk selvmord at sige det modsatte – altså, at man er ligeglad med det der miljø-pis. Så det gør næsten ingen.

En af de ting som de fleste af alle de nye og gamle miljøbevidste politikere ønsker er, at der kommer mange flere elbiler på gaderne. Det er også afgørende nødvendigt, hvis vi i Danmark skal kunne leve op til de miljømål og reduktion i CO2 udledning, som vi har lovet omverden. Og så er de jo i øvrigt også meget sjovere at køre i.

Men en ting er snak om et bedre miljø og flere elbiler – noget andet er, hvad der skal gøres for at det sker. Indtil videre er der desværre ikke sket ret meget. Det eneste som det offentlige har gjort er stort set at tilbyde en midlertidig afgiftsfritagelse for elbiler. Det er såmænd godt, at den er der. Det er bare langt fra godt nok.

I Norge har politikerne gennemført en omfattende stimuleringsplan for elbiler og resultatet taler sit tydelige sprog. Der er nu solgt over 7.500 elbiler i Norge – i Danmark har vi kun lige rundet 500.

I dette indlæg vil jeg give politikerne en gave – et samlet katalog over de tiltag, som jeg synes de skal gennemføre, hvis de virkelig mener det seriøst, at de ønsker mange flere elbiler på gaderne. Og de siger de jo at de gør.

[Read more…]

Gratis parkering med elbiler på Frederiksberg er meget, meget svært

Som jeg skrev om for snart et måned siden er det i praksis meget svært at få lov til at parkere gratis med en elbil i de byer, der ellers  praler så meget med at man kan det. I København gik det let nok, men både på Frederiksberg og i Odense var det langt mere besværligt.

Frederiksberg Kommune lovede dog til sidst, at sende mig den påkrævede licens, så jeg kan parkere gratis med min elbil. Nu er der som sagt gået næsten et måned og jeg har stadig ikke modtaget en licens. Jeg besluttede mig derfor til, endnu en gang, at ringe til dem for at rykke for licensen.

[Read more…]

Myter om elbiler: Elbiler dur ikke før der er en ladestander infrastruktur på plads

I min serie om myter om elbiler kommer her en af dem der også er meget udbredt: At det slet ikke dur med elbiler før der er en ladestander infrastruktur på plads. Nu har jeg selv kørt elbil i de sidste par måneder og jeg må sige, at den myte på ingen måde er korrekt.

Jamen, vi har jo ikke elbil ladestandere sat op i hele Danmark (endnu), vil du måske indvende. Og ja, det er rigtigt, men lad mig forklare dig hvorfor jeg alligevel mener myten i praksis er en myte …

[Read more…]

Jeg har fået en Tesla Roadster mere

Min sponsor, Lease-A-Star, var så flinke her forleden dag, at forære mig en Tesla Roadster mere. Oven i købet i den samme dejlige orange farve, som den anden jeg har. Tak for det. Man kan aldrig få nok af de der Tesla Roadster elbiler … Du kan se en lille video nedenfor, som jeg har lavet af den.

[Read more…]

6 løsninger på elbiler der kan køre meget langt

I det daglige er en elbil, som min Tesla Roadster, med sine ca. 400 km rækkevidde glimrende. Jeg har som tidligere nævnt endnu ikke oplevet situationer, hvor rækkevidden var et problem.  

Men hvis man skal på bilferie i Sydeuropa er det naturligvis ikke nok. Det tager mindst 6-8 timer at lade den op, så det vil tage lige lovlig lang tid at komme til f.eks. det sydlige Italien – og hjem igen.

Der findes grundlæggende set 6 forskellige bud, lige nu, på hvordan man kan lave en elbil der kan køre meget langt – uden at man bliver afbrudt i mange timer af genopladninger.

I dette indlæg vil jeg gennemgå de 6 forskellige bud på løsninger til at lave elbiler der kan køre længere end de bedste nuværende batterier kan klare …

[Read more…]

CO2 E-Race i København – og overraskende Bikini Wash af min Tesla Roadster …

I dag var jeg til CO2 E-Race i København. Jeg var inviteret til at deltage med min Tesla Roadster i turen rundt på Amager og det efterfølgende arrangement på Islands Brygge. Desværre var vejret ikke så godt, men det blev alligevel en rigtig god dag med fokus på mere miljørigtige biler, af alverdens slags, mad, nysgerrige mennesker, Car Walk og så en omgang Bikini Wash som jeg tror overraskede de fleste – men til stor glæde for mange :)

Jeg har klippet lidt video sammen fra dagen, som du kan se nedenfor. Først lidt video fra turen derind og herefter følger så den omtalte Bikini Wash (hint: den er også for pigerne).

[Read more…]

Anders Bircow kører Tesla Roadster

I dag (fredag) var jeg ude at køre en tur med Anders Bircow, som du sikkert kender fra bl.a. hans mange år i Linie 3, i min Tesla Roadster. Det blev til et par rigtig hyggelige timer, en masse snak om elbiler, karriere og en god frokost på Bryggeri Skovlyst i Hareskoven. Hele turen og samtalen med Anders Bircow optog jeg på video. Jeg klippede videoen straks da jeg kom hjem og det færdige resultat kan du se nedenfor …


[Read more…]

Elbil økonomi: Pendlere kan spare over 6.000 kroner pr. måned ved at skifte til elbil

Mange folk har en forestilling om, at det er dyrere at køre i elbil end en traditionel benzin- eller dieselbil. Elbilerne koster rigtig nok mere end traditionelle biler og så er der omkostningen til batterierne. Og ja, det er bestemt et problem, at anskaffelsesprisen på elbiler fortsat er i den høje ende og at batterierne er så kostbare.

Men næsten ingen har indtil nu sat sig ned og regnet på de besparelser der er ved, at skifte til elbil – hvad man faktisk sparer ved at bytte det stinkende og larmende benzinbil-monster ud med en ren, støjsvag og økologisk elbil. Det har jeg. Og resultatet er overraskende for de fleste.

Mine beregninger viser, at pendlere kan spare over 6.000 kroner pr. måned ved at skifte til elbil. Hvis man bruger de penge på et almindeligt 6-årrigt billån giver det næsten 400.000 kroner kontant, som man så kan putte i elbilen. Det er rigeligt til at dække både merudgiften til selve elbilen og de ekstra omkostninger, der på et tidspunkt kommer til udskiftning af batteriet.

[Read more…]

Gratis tur i elbil til København (75 km) – tak til Q-park for gratis strøm

I dag var jeg på arbejde på kontoret i København. Det er en køretur på ca. 75 km hver vej. Jeg tog naturligvis elbilen ind.

Som sædvanligt parkerede jeg i Q-park på Nørreport og i modsætning til min første tur i deres parkeringkælder med elbilen virkede deres ladestandere og de var ikke optaget af benzinbilister med læsevanskeligheder.

[Read more…]

Kommentar til elbiler: Jaaahh, men der jo lige det der med rækkevidden

Jeg har som sagt lige været til Copenhagen Historic Grand Prix i går, hvor der var mange Tesla biler samlet, og mange interesserede besøgende.

Både der, og mange andre steder synes folk at bilerne er rigtig spændende, de står og savler lidt over dem, og kan bestemt godt se fidusen ved en elbil.

Men så er det den der kommentar falder. Den falder næsten ordret fuldkommen ens fra alle. Jeg hørte den næsten 100 gange på showet og har hørt den mange gange tidligere – og den lyder:

Jaaahh, men der er jo lige det der med rækkevidden …

[Read more…]